Čemšeniški kvartet je nastal leta 2010 zaradi potrebe v kraju po kakšnem glasbenem sestavu ter ljubezni do petja in glasbenega udejstvovanja. Takrat so se na pobudo predsednice KO RK Čemšenik Simone Jarc prvič sestali Janez Jarc, Franci Klopčič, Izidor Klopčič in Marjan Bokal. Ljubitelji večglasnega petja ob harmoniki so k sodelovanju povabili harmonikarja Bojana Kudra z Vrhov.

Nastop na Večer na vasi 2019

Da bi glasbeno poustvarjanje bilo na nivoju, so za strokovno pomoč zaprosili zborovodkinjo Marijo Zupan, nečakinjo čemšeniškega rojaka Jožeta Zupana, ki je sodeloval z mnogimi narodno-zabavnimi ansambli, med drugim tudi z ansamblom Rudija Bardorferja. Verjetno so bile prav zato prve pesmi, ki so jih zapeli, Bardorferjeve. Čez čas so se lotili tudi pesmi drugih avtorjev. Ne ustrašijo pa se niti pesmi “a cappella” ,  torej brez instrumentalne spremljave.

Nastop na Srečanju starejših krajanov 2019

Redno nastopajo na prireditvah v Čemšeniku, kot so proslava ob materinskem prazniku, kulturni del prireditve Večer na vasi in srečanje starejših krajanov v Zaloki. Izven kraja so se predstavili tudi na srečanju starejših krajanov v Zagorju, na uvodu seje občinskega sveta in praznovanju krajevnega praznika na Vrheh. Pred nekaj leti jim je iz kadrovske zadrege začasno pomagal Primož Bezlaj z Jesenic, ki so ga vzeli za svojega, in je član zasedbe še danes.

Zasedba:

Janez Jarc, prvi tenor
Franci Klopčič, drugi tenor
Primož Bezlaj, prvi bas
Marjan Bokal, drugi bas
Bojan Kuder, harmonika

Marija Zupan, strokovna vodja
Simona Jarc, vodja skupine

Od leve proti desni: Bojan Kuder, Janez Jarc, Franci Klopčič, Marjan Bokal, Primož Bezlaj