ORIGINALEN.SEM JE BILO GESLO LETOŠNJEGA ORATORIJA

Originalen.sem je bilo geslo letošnjega oratorija

V tednu od 2. do 5. avgusta smo animatorji Čemšenika in Izlak zopet izvedli oratorij za vse otroke od 3. do 15. leta starosti. Udeležilo se ga je 81 otrok, za organizacijo pa je poskrbelo 21 animatorjev.

Glavni junak letošnjega oratorija je bil blaženi Carlo Acutis, najstnik, ki je svoje življenje posvetil Bogu, molitvi in predvsem evharistiji ter pomoči drugim. Od njega smo se naučili, kaj pomeni prejemati obhajilo, kako živeti skromno življenje in s tem, kar imamo, pomagati ljudem okoli sebe. Carlo je bil tudi velik navdušenec nad programiranjem in je v svojih najstniških letih ustvaril tudi virtualni muzej evharističnih čudežev po svetu. Umrl je leta 2006, ko je bil star 15 let, leta 2020 pa so ga razglasili za blaženega.

Oratorijski program je bil, kot vsako leto, tudi letos zelo pester. Imeli smo zanimive in poučne kateheze, kjer smo spoznavali poudarke letošnjega oratorija, preizkušali svoje znanje in veliko razmišljali. Animatorji smo poskrbeli tudi za pester nabor delavnic, ki so letos obsegale adrenalinsko, lokostrelsko, konjeniško, pevsko, sajenje rož v odpadne čevlje in ameriške športe. Otroci so se tako učili novih spretnosti, se družili in se sprostili.  V zdravem tekmovalnem duhu pa smo vsak dan izvedli tudi štafetne igre, v katerih so otroci zelo uživali. Zadnji dan pa smo vsi stopili skupaj in navijali za naše košarkaše na olimpijskih igrah. Med vsem naštetim se je našel tudi čas za malico, kakšno pesem, banse ali rutko. Oratorij smo sklenili s pico in sv. mašo, ki je je daroval naš župnik, Janez Mihelčič.

Hvala Prosvetnemu društvu Čemšenik in Krajevni skupnosti Čemšenik za finančno podpro pri izpeljavi oratorija.

Animatorji smo se imeli super in smo že polni načrtov za naslednje leto!

Upamo, da se vidimo naslednje leto, do takrat pa srečno!