ORATORIJ 2021 – POMEMBNE INFORMACIJE

Oratorij 2021

Letos si bomo na oratoriju pobližje ogledali življenje blaženega najstnika Carla Acutisa.

Carlo Acutis je mlad najstnik, naš sodobnik, ki je pri 15 letih umrl za levkemijo. Zaradi njegovega globokega odnosa z Bogom, žive vere, dobrodelnosti in čudežev, ki so se začeli dogajali po njegovi smrti, so ga ljudje že kmalu prepoznali za svetnika.

Po eni strani je bil popolnoma običajen najstnik, ki je oboževal programiranje, snemanje video posnetkov in druženje s prijatelji, po drugi strani pa je bil zaradi svoje ljubezni do Boga in sočloveka nekaj čisto posebnega.

Preko njegove zgodbe bomo letos odkrivali vrednote ljubezni, dobrodelnosti in sprejemanja, dotaknili pa se bomo tudi evharističnih čudežev in še česa.

POMEMBNE INFORMACIJE O ORATORIJU 2020

*Da ne bo prihajalo do nejasnosti, vas prosimo, da si informacije natančno in v celoti preberete. Za vse dodatne informacije kontaktirajte Luka Polca na 040 513 498 ali na elektronski naslov luka.polc@gmail.com.

PROGRAM

Tudi letos bo Oratorij poln zanimivih zgodb, iger, katehez, delavnic ter pesmi.

Potekal bo od 2. do 5. avgusta in sicer:

Ponedeljek, torek in sreda:

8.30 – 14..30

Četrtek

14.00 – 18.0 (sv. Maša in zaključek po sv. maši)

*Urnik je okviren. O spremembah vas bomo animatorji sproti obveščali.

STARŠI!

Letos skupina animatorjev organizira oratorij za otroke od tretjega leta naprej. Skupaj se bomo po svojih najboljših močeh potrudili, da se bodo otroci počutili sprejete, da se bodo česa novega naučili in da bodo dnevi na oratoriju obogatili počitniške dni.

Zaradi lažje nadaljnje organizacije vas prosimo, da izpolnjeno prijavnico oddate najkasneje do nedelje, 18. julija!

Tudi letos bodo otroci dobili oratorijske majice. Te je potrebno predhodno naročiti in oddati v tisk. Če bo Vaš otrok prijavljen prepozno, naročilo majice zanj morda ne bo več mogoče, zato je priporočljiva pravočasna   prijava.

Priporočeni prispevek za oratorij  letos znaša 10 evrov na otroka. Za dva otroka iz iste družine priporočeni prispevek  znaša 15 evrov za tri  pa 20 evrov.

Veseli bomo tudi kakšnih piškotov, sokov, ki jih bomo animatorji v času oratorija razdelili med otroke. Da  bomo lahko kar najbolj upoštevali higienske smernice in priporočila, vas prosimo, da raje kot domače dobrote prinesete kupljene, že pakirane stvari.

Ker so otroci na oratoriju zelo aktivni in ustvarjalni, priporočamo, da otroci pridejo na oratorij v oblačilih, v katerih se bodo dobro počutili in za katere doma ne bo slabe volje, če se  uničijo.

POMEMBNO:

Ker je zaradi hitrih sprememb v zvezi z ukrepi glede preprečevanja širjenja okužb s COVID-19 težko napovedati kakšna bo situacija v začetku avgusta, se bomo tudi letos držali nekaterih preventivnih ukrepov, in sicer:

  1. Poleg prijavnice je obvezna še posebna izjava, s katero potrjujete, da je vaš otrok zdrav in da se zavedate odgovornosti ter tveganja, ki ga predstavlja udeležba na oratoriju. Izjavo boste starši podpisali ob prijavi otroka, prvi dan oratorija.
  2. Število otrok, ki jih bomo sprejeli na oratorij bo odvisno od omejitev, ki bodo takrat v veljavi. Trenutno se ta številka giba okoli 50 oz. je pogojena s kvadraturo prostora. Želimo in upamo, da bo ta številka do oratorija večja in bomo oratorij lahko izvedli brez večjih skrbi in težav. Če bo to število še vedno nizko, bodo imeli prednost tisti, ki so se prijavili prej. Zato vas posebej spodbujamo, da se prijavite preko spletne prijavnice, saj bomo tako lažje sledili zaporedju prijav. Tiste, ki boste oddali fizično prijavnico, pa naprošamo, da nanjo napišete datum oddaje.
  3. Vsako leto smo veseli piškotov, sokov, ki jih prinesete in jih animatorji v času oratorija razdelimo med otroke. Da bomo lahko kar najbolj upoštevali higienske smernice in priporočila, vas tudi letos prosimo, da raje kot domače dobrote prinesete kupljene, že pakirane stvari.

Kako bo za varnost poskrbljeno z naše strani?

  1. Veliko večino dejavnosti bomo znova izvajali na prostem.
  2. Skupine otrok pri delavnicah in katehezah ne bodo večje od 15 otrok.
  3. Posebna skupina animatorjev bo zadolžena za razkuževanje površin in kljuk, ter za razkuževanje rok.
  4. Igre bodo zastavljene tako, da bo med otroki čim manj fizičnega kontakta.

Ne pozabite na:

– pravočasno oddajo prijavnice,

– pokrivalo,

– zaščito pred soncem in klopi,

– rezervna oblačila,

– malico,

– stekleničko za sok ali vodo,

– dobro voljo.

Se vidimo!

Vaši animatorji