PRIHOD MIKLAVŽA IN PRIŽIG PRAZNIČNIH LUČI

Občina Zagorje ob Savi in Miklavž - 2020

Zaradi znanih epidemioloških razmer tudi v Zagorju letos ne bo tradicionalnih decembrskih prireditev. A to ne pomeni, da bodo najmlajši prikrajšani za prihode dobrih decembrskih mož.

Prvi, ki vsako leto obišče našo občino, je Miklavž, letos pa je to storil virtualno in med otroke prišel preko spleta. Z županom Matjažem Švaganom sta tudi skupaj prižgala praznične luči, ki bodo do konca leta krasile našo občino.

“Prižgali smo posebne luči in te luči naj za vsakega posameznika, posameznico svetijo in rečejo: drugo leto bo lepše, bolj optimistično. Danes je dan, ko pričakujemo Miklavža. Vesel sem, da ga lahko pozdravim med nami,” je v video nagovoru med drugim dejal župan občine Zagorje ob Savi, Matjaž Švagan.

“Naj vam zaželim tudi vesel božič, prihaja leto 2021 – to bo najbolj uspešno leto in naj ta optimizem pride tudi med vaše družine in si recimo: Veseli, ponosni smo, da živimo v Sloveniji, da živimo v Zasavju, da živimo v zagorski dolini. Imejte se radi kot vas ima rad vaš župan Matjaž Švagan.”

Poleg prižiga prazničnih luči in besed župana in Miklavža, si lahko naši najmlajši v posnetku ogledajo tudi otroško predstavo Alenke Kolman in Pujse Pepe.