»ZAUPAM, ZATO SI UPAM« – ORATORIJ 2020

oratorij 2020 - Estera

Letos si bomo na oratoriju pobližje ogledali svetopisemski lik Kraljice Estere.

Estera je preprosto dekle, ki zaradi svoje zunanje in notranje lepote postane kraljica mogočnega Perzijskega imperija. V moči te svoje nove vloge kljub tveganju za lastno življenje reši svoje ljudstvo zanesljive smrti.

Njena zgodba je napeta in zanimiva, hkrati pa nudi razmislek o nekaterih pomembnih vrednotah. Kraljico Estero odlikujejo kreposti, kot so lepota, odgovornost, zavedanje pomena posta in molitve, zaupanje in hvaležnost, ki jih bomo pobliže spoznavali z otroki na oratoriju.

POMEMBNE INFORMACIJE O ORATORIJU 2020

*Da ne bo prihajalo do nejasnosti, vas prosimo, da si informacije natančno in v celoti preberete. Za vse dodatne informacije kontaktirajte Špelo Polc na 040 166 757 ali Luka Polca na 040 513 498.

PROGRAM ORATORIJA:

Tudi letos bo oratorij poln zanimivih zgodb, iger, katehez, delavnic ter pesmi.

Potekal bo od 10. do 12. avgusta in sicer: ponedeljek in torek od 8.30–14.30 ter v sredo od 14.00–18.00 (sv. maša in zaključek po sv. maši)
*Urnik je okviren. O spremembah vas bomo animatorji sproti obveščali.

Letos skupina animatorjev organizira oratorij le za osnovnošolske otroke. Skupaj se bomo po svojih najboljših močeh potrudili, da se bodo otroci počutili sprejete, da se bodo česa novega naučili in da bodo dnevi na oratoriju obogatili počitniške dni. Zaradi lažje nadaljnje organizacije vas prosimo, da izpolnjeno prijavnico oddate najkasneje do nedelje, 26 julija.

Tudi letos bodo otroci dobili oratorijske majice. Treba jih je predhodno naročiti in oddati v tisk. Če bo Vaš otrok prijavljen prepozno, naročilo majice zanj morda ne bo več mogoče, zato je priporočljiva pravočasna prijava.

Priporočeni prispevek za oratorij letos znaša 10 evrov na otroka. Za dva otroka iz iste družine znaša priporočeni prispevek 15 evrov, za tri pa 20 evrov.

Veseli bomo tudi kakšnih piškotov, sokov, ki jih bomo animatorji v času oratorija razdelili med otroke. Da bomo lahko kar najbolj upoštevali higienske smernice in priporočila, vas prosimo, da raje kot domače dobrote prinesete kupljene, že pakirane stvari.

Ker so otroci na oratoriju zelo aktivni in ustvarjalni, priporočamo, da pridejo na oratorij v oblačilih, v katerih se bodo dobro počutili in za katera doma ne bo slabe volje, če se uničijo.

POMEMBNO:

V luči preprečevanja širjenja okužb s COVID -19 smo letos tudi na našem oratoriju uvedli nekaj sprememb in ukrepov:

  1. Na oratorij letos sprejemamo le osnovnošolske otroke ter tiste, ki gredo jeseni v 1. razred.
  2. Poleg prijavnice je obvezna še posebna izjava, s katero potrjujete, da je vaš otrok zdrav in da se zavedate odgovornosti ter tveganja, ki ga predstavlja udeležba na oratoriju. Podpisano jo prinesete prvi dan oratorija. Brez podpisane izjave se vaš otrok oratorija ne more udeležiti.
  3. Število otrok, ki jih bomo sprejeli na oratorij, bo odvisno od omejitev, ki bodo takrat v veljavi. Če bo to število še vedno zelo nizko, bodo imeli prednost tisti, ki so se prijavili prej. Zato vas posebej spodbujamo, da se prijavite preko spletne prijavnice, saj bomo tako lažje sledili zaporedju prijav. Tiste, ki boste oddali fizično prijavnico, pa naprošamo, da nanjo napišete datum oddaje.
  4. Vsako leto smo veseli piškotov, sokov, ki jih prinesete in jih animatorji v času oratorija razdelimo med otroke. Da bomo lahko kar najbolj upoštevali higienske smernice in priporočila, vas letos prosimo, da raje kot domače dobrote prinesete kupljene, že pakirane stvari.

Kako bo za varnost poskrbljeno z naše strani?

  1. Veliko večino dejavnosti bomo izvajali na prostem. Tudi dramska igra, ki si jo otroci po navadi ogledajo v dvorani, bo potekala zunaj.
  2. Skupine otrok pri delavnicah in katehezah ne bodo večje od 15 otrok.
  3. Posebna skupina animatorjev bo zadolžena za razkuževanje površin in kljuk, ter za razkuževanje rok.
  4. Igre bodo zastavljene tako, da bo med otroki čim manj fizičnega kontakta.

Pred oratorijem ne pozabite na:

– pravočasno oddajo prijavnice,
– pokrivalo,
– zaščito pred soncem in klopi,
– rezervna oblačila,
– malico,
– stekleničko za sok ali vodo,
– dobro voljo.

Se vidimo na oratoriju!

Vaši animatorji.