OBVESTILO OBČINE ZAGORJE OB SAVI

Občina Zagorje ob Savi - Foto: zasavje.si

Občina Zagorje ob Savi in CZ Občine Zagorje ob Savi pozivata občane in občanke, da poleg tega, da dosledno upoštevajo ukrepe in navodila Ministrstva za zdravje RS in Nacionalnega inštituta za javno zdravje z namenom preprečitve širjenje novega virusa, upoštevajo tudi naslednja navodila:

– odsvetuje se kakršnakoli organizacija prireditev,
– prepoveduje se uporaba otroških igral in zunanjih elementov za vadbo,
– omejite vsakršno nepotrebno druženje,
– komunikacije z državnimi in občinskimi službami naj potekajo preko telefona oziroma elektronske pošte (vse vloge so lahko oddane elektronsko); tel. št.: 03 56 55 700 (med 8:00 in 18:00; elektronska pošta: obcina.zagorje@zagorje.si
– tržnica Zagorje bo do nadaljnjega zaprta in prepovedano je zadrževanje v pokritih prostorih tržnice,
– vsi občinski javni zavodi so zaprti oziroma je omejujejo dostop do njihovih prostorov (Zdravstveni dom Zagorje, lekarna),
– od 18.3.2020 do nadaljnjega so zaprte rekreacijske površine v Evroparku in
– prepovedano je kurjenje v naravnem okolju.

Iščejo se prostovoljci

Občina Zagorje ob Savi skupaj z Mladinskim centrom Zagorje poziva tudi vse prostovoljce, da se javite na http://tiny.cc/prostovoljstvo (javite svoje podatke – ime, priimek in telefonsko številko), saj želimo organizirati občinsko prostovoljno mrežo skupaj pod koordinacijo Rdečega križa Zagorje ob Savi. Le prostovoljcem, ki bodo delovali pod koordinacijo Rdečega križa Zagorje ob Savi, lahko nudimo ustrezno zaščitno opremo.

NAVODILA ZA PROSTOVOLJCE: http://www.zagorje.si/povezava.aspx?id=93&pid=5965.

Če ste oboleli in v domači oskrbi in nimate možnosti zagotovitve oskrbe s hrano in drugimi nujnimi zadevami (zdravila,…), pokličite na telefonsko številko 041 772 621. Oskrbo bodo zagotovili prostovoljci Rdečega križa Zagorje ob Savi. Vsak dan, 24 ur na dan.

Informacije o koronavirusu in razne oblike pomoči

Koronavirus – pogosta vprašanja in odgovori – https://www.nijz.si/sl/koronavirus-pogosta-vprasanja-in-odgovori

Klicni center za informacije o koronavirusu – 080 1404

Psihosocialna pomoč:

Ob ukinitvi socialnih stikov, izolaciji se poveča depresija, tesnobnost, anksioznost, osamljenost. Ekipa Zavoda Odprta dlan vam v tem času nudi svetovanja, pogovor, preko telefona, skaypa ali drugih on line komunikacij, energetsko podporo na daljavo.
– Helena Ditar (ex Požun), 031 600 064, spec. psihoterapije
– Mikela Leon, 031 472 292, uni.dipl. psihologinja (dosegljiva od 10 do 13 ure)
– Simon Grdadolnik; 031 608 696, Karuna KI, bioenergetik
– Elektronska pošta: info@zod.si

Rekreacijske poti v Evroparku so zaprte

V času epidemije z novim koronavirusom vam ni treba v knjižnico, če bi radi brali. Knjige na klik si lahko izposodite, če ste član Knjižnice Mileta Klopčiča Zagorje ob Savi. Naložite si brezplačno aplikacijo BIBLOS2 in že lahko berete. Spletna knjižnica Biblos dela 24 ur na dan, 7 dni v tednu.

Kljub ukinitvi javnega prevoza, lahko še vedno v nujnih primerih za prevoz pokličete TAXI službo
TAXI – Zagorje; 03 56 55 100, TAXI – Miran Kurež – MIKA TAXI; 031 555 031, TAXI Zagorje – Zdravko Vahtar; 030 268 046, ELECTRIC TAXI – Vase Badžukov; 031 520 120

Vse tri zasavske občine pa so ustanovile tudi stran na Facebook – Korona Zasavje  – https://www.facebook.com/koronazasavje. Veseli bomo komentarjev, predlogov, misli in tudi objave kakšne vaše izkušnje za razvedrilo.

Širjenje novega koronovirusa je zaskrbljujoče. Zato je potrebno, da novi virus jemljemo z vso resnostjo in vsi skupaj redno sledimo informacijam ter dosledno upoštevamo navodilom stroke in odgovornih.

V takšnih trenutkih je še posebno pomembno, da ohranjamo svojo človečnost, pogledamo na soljudi, ki potrebujejo pomoč ter poskrbimo za najranljivejše skupine v naši družbi (starejše).

Sandi Grčar – Poveljnik CZ Zagorje ob Savi
in
Matjaž Švagan – Župan