MATJAŽ JAVŠNIK RAZGALIL ČEMŠENIK

Na svoji poslovnilni turneji s komedijo Striptiz nas je v Prosvetnem domu obiskal Matjaž Javšnik.

V monokomediji Striptiz je Matjaž Javšnik razgalil vse slovenske posebnosti, ki nas delajo posebne in drugačne. Od dvojine v jeziku, do ljubezni do avtomobilov, družinskih vezi, kariere, na koncu seveda tudi politike. Vse skozi pa je v svojem šovu vključeval tudi sebe in svojo družino in dokazal, da se zna šaliti tudi na svoj račun. Vse skupaj pa je izražal na kulturen način, brez opolzkega besedičenja, kateri je prisoten pri marsikaterem stand-up komiku.

Prvi stand-up komik na odru Prosvetnega doma, polna dvorana, dobra ura smeha in nasmejani obrazi – Bravo in hvala Matjaž za lepo nedeljsko popoldne!

Kdo je Matjaž Javšnik?

Večina si ga je verjetno najbolje zapomnila iz TV ekranov iz nadaljevanke TV Dober dan v vlogi Izija, nastopal pa je tudi v nadaljevanki Trafika in Ena žlahtna štorija. Nastopal je tudi v celovečernih filmih V leru, Na svoji Vesni, Marmelada  in Zadnja večerja.

Kot komik se redno pojavlja tudi na gledaliških odrih, verjetno najbolj prepoznavna vloga je bila v predstavi 5moških.com. Na svoj račun pa so pri Matjažu prišli tudi otroci, saj je svoj glas posodil likom v družinskih animiranih filmih Mali pišček in Sezona lova.

Kot znani provokator je v oddaji Skriti mikrofon ‘namočil’ že marsikaterega slavnega Slovenca, seveda pa nas s svojimi svežimi in drznimi idejami vedno znova spravljal v smeh.