S STAVKO V NOVO GLEDALIŠKO SEZONO

Avtor: Marko Drobne

Gledališka skupina Prosvetnega društva Čemšenik začenja novo gledališko sezono s ponovitvijo gledališke igre Zakonci stavkajo. Prva stavka se bo odvijala že to soboto, 26. oktobra 2019 ob 19. uri v Gasilskem domu na Čečah. Naslednjič pa se boste lahko pridružili pri stavki 16. novembra 2019 ob 19. uri v Gasilskem domu Čolnišče in 23. novembra 2019 ob 19. uri v Osnovni šoli Svibno. Vljudno vabljeni!

O igri Zakonci stavkajo

V letošnji sezoni se vam člani gledališke skupine Čemšenik predstavljajo v občutno pomlajeni zasedbi. Mogoče nam zato v kakšnem igralskem elementu še tudi kje kaj manjka, vendar upamo, da nam boste po zakjučenem ogledu naše predstave to lahko oprostili. Sigurno pa nam ne manjka zagnanosti in volje, da vam našo letošnjo predstavo prikažemo v naši najbolši možni izvedbi.

Tokrat vam predstavljamo zabavno in tudi poučno komedijo “Zakonci stavkajo”. Ta igra nam na humorističen način prikaže, kako je, ko se v prvih letih zakona in še vroči ljubezni, v medsebojne odnose prikrade ljubosumje. Kot pravi naš glavi junak “…ljubosumje je kot poper, ki da jedi pravi okus”. Potrebno je le paziti, da tega “popra” ni preveč. Ob gledanju naše predstave pa izvemo tudi, da tudi “stari” zakonci niso imuni na bolezen ljubosumja. Vzroki največkrat sploh niso pomembni. Pomembno je le, da je s strpnostjo in ljubeznijo ta težava uspešno premagana. In prav to se seveda zgodi tudi v komediji, ki vam jo predstavljamo tokrat!

Uživajte v naši predstavi in ne pretiravajte s “poprom”!

J.Pohl – Zakonci stavkajo

Celotna ekipa Zakonci stavkajo

Tone, kovač – Marko Drobne
Tilka, njegova žena – Eva Marija Polc
Tomaž, Tonetov oče – Brane Grobljar
Barbara, njegova žena – Marta Klopčič
Župan – Janez Polc
Županja – Mojca Klopčič
Korenka, vaščanka – Zala Kovač
Žakar, vaščan – Luka Polc
Šipar, vaščan – Boštjan Bebar
Šiparica, njegova žena – Jerca Polc
Čipek, vaščan – Uroš Polc
Čipkovka, njegova žena – Kristina Polc

Režiser: Marjan Bokal

Šepetalke: Marinka Kovač, Jerica Polc, Katja Bokal
Razsvetljava in ozvočenje – Marko Mal
Scena – Franc Polc

Predstava traja cca. 1 h in 30 min