DOBRODELNI KONCERT S SKUPINO SVETNIK

Foto: Matjaž Vertuš

Tvoja Ljubezen popolna nas išče, sprejema v varen objem… Tvoja Ljubezen popolna, Gospod!

Kako neskončno nas je Bog ljubil, da je trpel za nas in kako neskončno nas še danes ljubi, ko nas kliče k sebi. Ga slišimo?!

Pridite mu prisluhnit na dobrodelni slavilni koncert v nedeljo 14. aprila, ob 16h, v Prosvetni dom Čemšenik, ko bodo preko pričevanj in sodobne krščanske glasbe mladi bend Svetnik prepevali našemu Bogu. Njihove pesmi imajo globoko sporočilo, ki ga spremljajo melodije kitare, bobnov in sodobnih ritmov. Kako neki to izgleda kaj….? Pridružite se koncertu v nedeljo tudi vi in doživite nekaj novega, nekaj za dušo in srce.

Prostovoljni prispevki bodo namenjeni obnovi čemšeniške župnijske cerkve, ki je zaradi plazu zaprta že 2 leti in pol.

Vabljeni, da pridete v dobro družbo slavit našega Boga!

Svetnik

Skupina Svetnik je luč sveta ugledala sredi leta 2001. Od vsega začetka so ustvarjali in izvajali sodobno krščansko popularno glasbo. Po petih letih delovanja so se osredotočili na slavilno glasbo, ki glasbeno-zvrstno na prvi pogled ni nič drugačna, pa vendar je nekaj posebnega. Ko pravijo sami: so se vrnili h koreninam, k slavljenju, ki je način molitve. Ko izvajajo svojo glasbo, zanje to ni nastop za publiko, ampak s petjem in igranjem poskušajo voditi vse zbrane na intimen prostor osebnega srečanja z Gospodom.

Foto: Žiga Lovšin

Začetki skupine so sicer povezani z župnijo Sv. Jožefa Delavca v Račah (pri Mariboru), domačo župnijo, kjer je Svetnik gotovo največkrat spremljal bogoslužje. Ime Svetnik nosi skupina od vsega začetka in z njim opogumlja sebe in mlade, da se trudijo približevati vzoru pravih svetnikov. Sama zasedba se je skozi leta veliko spreminjala, steber skupina pa ostaja Tadej Vindiš, tudi večinski avtor glasbe in besedil. Povejmo še to, da je skupina do tega trenutka izdala pet studijskih  albumov – peti , ki nosi naslov Popolna ljubezen, je izšel v začetku septembra. Album prinaša več kot uro sveže sodobne krščanske glasbe: 10 avtorskih pesmi in 3 prevodi priljubljenih in nagrajenih slavilnih skladb – glasba, ki vodi k Bogu!

Foto: Žiga Lovšin

Vodja založbe Prepihmedia ter avtor in pevec skupine Svetnik, Tadej Vindiš: »Po letu osebnih in družinskih preizkušenj je bil projekt priprave novega albuma še poseben izziv. Hvaležen sem zanj, ampak še bolj se veselim tistih sadov, ki sledijo in ki jih morda niti ne bom videl. Zaupam, da ima Bog večje načrte s tem. Namen pesmi je, da zaživijo med ljudmi. Da nagovorijo in spodbudijo bodisi preko zvočnikov, bodisi v živo. Da bi jih posvojili in bi postale tudi vaša molitev. Doma, na poti, v cerkvi… In končno, da bi to slavljenje tudi živeli, ne le peli.«

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=x9m6Da-wbYs[/embedyt] [embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=O39zosr12bQ[/embedyt]