LUTKARJI PONOVNO NA REGIJSKO SREČANJE LUTKOVNIH SKUPIN

Naši lutkarji so s predstavo Bobek in barčica 7. marca 2019 nastopili na Območnem srečanju lutkovnih skupin, ki ga organizira Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti.

Tudi tokrat so se naši mladi lutkarji pod mentorstvom Eme Razboršek izvrstno odrezali in navdušili strokovnega spremljevalca g. Matjaža Loboda ter se uvrstili na Regijsko srečanje lutkovnih skupin, ki bo 17. aprila v Cerknici.

O predstavi Bobek in barčica je Matjaž Loboda med drugim dejal: “Igra za spodbujanje soigre in raziskovanje medsebojnih odnosov med igralcem in lutko. In med ljudmi. ”

O igri Bobek in barčica

Bobek se igra ob jezeru in spušča majhne čolničke, kar naenkrat zagleda čisto pravi čolniček. Nekaj časa ga gleda, a kaj hitro se spomni, da lahko z njim prepluje jezero.

Ko se Bobek odpravi v čolniček, se z njim na potovanje želijo odpraviti tudi živali, a Bobek v zameno, da jih spusti na čolniček vsako vpraša kaj zna, kako mu bo pomagala v čolničku. Vsaka izmed živali nekaj zna in tako Bobku pomagajo pri veslanju čez jezero. Nato pa pride medved, ki je prevelik za v čolniček in ta čolniček se potopi. Živali so jezne na medveda in žalostne, ker ne morejo prepluti jezera, a  se hitro spomnejo  kako bi lahko tudi medved odšel z njimi na izlet…

Nastopajo:

Bobek: Miha Bervar,
Žaba: Sara Vodlan
Mačka: Nika Bervar
Lisica: Ines Šerak
Dihurja: Miha Strnišnik in Oskar Juvan
Medved: Ema Šerak

Avtor: Anja Štefan
Animacija in režija: Ema Razboršek
Oblikovanje lutk in scene vsi nastopajoči