ŽUPANOVA MIŠKA V IZVEDBI KD SVOBODA ELEKTROELEMENT IZLAKE

KD Svoboda Elektroelement Izlake vabi na predstavo ŽUPANOVA MIŠKA, katere scenarij je po Antonu Tomažu Linhartu priredil Jože Krajnc, ki je predstavo tudi režiral.

Igrali bodo v nedeljo, 27. januarja 2019 ob 16. uri, v Prosvetnem domu v Čemšeniku.

Z veseljem vas pričakujemo in vljudno vabimo na predstavo!

“Častiti Anton Tomaž Linhart je prvo komedijo v slovenskem jeziku in prvo slovensko dramsko besedilo Županova Micka napisal leta 1789. Ničkolikokrat je bila odigrana na številnih slovenskih gledaliških odrih, za našo rabo pa smo jo preoblekli v sodobno podobo v čast 230-letnici njenega nastanka in 225 letnici avtorjeve smrti.

Primerjave izvirnih likov z osebami iz sedanjosti se ponujajo same po sebi, kajti časi se v marsičem niso spremenili. Kar so bili nekoč kleni podeželski ljudje z županom Jakom na čelu, so v naši priredbi župan in vinogradnik manjše slovenske občine, njegova rahlo naivna, a še pravi čas ozaveščena hčerka Miška, mlad in uspešen kmet Anže z dodatkom županu zvestih občinskih svetnikov in predstavnic različnih lokalnih društev. V medsebojnih odnosih se pokaže, kako v nekaterih segmentih deluje lokalna oblast. Kako se z njo okoristiti pa kažeta mestna podjetnika in tajkuna, ki pot do uresničitve svojih interesov iščeta preko Miške in očeta župana.

Razplet pokaže, katera pamet in kateri značaj zmaga. Skupaj s predanimi izlaškimi gledališčniki upam, da bo ta prenovljena odrska klasika navdušila ravno tako kot njen original.”

Jože Krajnc

IGRAJO:

Ivo Klančišar, Milan Bedrač, Marjana Mlinarič Pikelj, Andrej Dolšina, Vanja Urbanija, Benjamin Prek, Bogdan Pirnat, Mojca Vetršek, Magda Kovač, Irena Polc, Milan Aničin, Majda Drnovšek, Jože Pikelj