VAŠKO ŽIVLJENJE V IZVEDBI KD PODKUM

Dramska skupin Kulturnega društva Podkum vabi na avtorsko komedijo Vaško življenje, ki jo bodo uprizorili 2. aprila 2017 ob 16. uri v dvorani Prosvetnega društva Čemšenik.

Vaško življenje je komedija, ki ima dogajanje postavljeno v vaško okolje in v čas, ko se začne nakup kmetijske mehanizacije tudi na hribovskih kmetijah. Prikazan je odnos do strojev med mlado in starejšo generacijo, ter nerazumevanjem starejših, ki se zato spravijo v komične situacije. Izpostavljena zgodba igre pa je vaški osvajalec, ki osvaja vsa dekleta v vasi. Za pomoč pri eni izmed deklet, ki mu je nedosegljiva, prosi celo prijatelja. Dekleta po spletu okoliščin izvejo druga za drugo in zato se odločijo, da se mu bojo maščevale. Prijatelj, ki naj bi mu pomagal, pa se sam zaljubi v eno izmed deklet.

Dramska skupina Kulturnega društva Podkum je nastala v letu 2016, ko je na občnem zboru padla ideja, da bi zbrali skupaj dramsko skupino in bi se pripravila igra domače zasedbe. Tako so mladi stopili skupaj in začeli iskati igralce, ki bi se jim pridružili. V mesecu marcu jim je tako uspelo zbrati ekipo, ki je začela vaditi igro Stari in mladi, ki je že bila uprizorjena tri desetletja nazaj na domačem odru. Kmalu so dobili tudi povabila za sodelovanje na raznih prireditvah in začeli pripravljati tudi skeče.

V mesecu novembru pa so začeli z vajami za novo igro z naslovom Vaško življenje, s katero se nam bodo predstavili v nedeljo, 2. aprila 2017 v dvorani Prosvetnega društva Čemšenik.

Vljudno vabljeni!